Συνεχίζει τη λειτουργία του το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «Η Γέφυρα» που δημιουργήθηκε και λειτουργεί με πρωτοβουλία του Παγχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. Είναι δομή που προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε 20 ωφελούμενους, καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 8.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας που προσφέρουμε στα άτομα με αναπηρία περιλαμβάνουν:

  • Παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας : από τη Φυσίατρο, η οποία  επισκέπτεται το Κέντρο ανά δεκαπέντε ημέρες. Παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας των μελών και οργανώνει προγράμματα αποθεραπείας αντίστοιχα με το πρόβλημα της αναπηρίας που αντιμετωπίζουν.
  • Φυσικοθεραπεία : Η φυσικοθεραπεύτρια προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις μυοσκελετικές παθήσεις και τις κακώσεις, καθώς και να μάθει στους ωφελούμενους τον σωστό τρόπο στάσης-βάδισης ύστερα από νευρολογικά αίτια.
  • Λογοθεραπεία : Εφαρμογή προγραμμάτων λογοθεραπείας και αποκατάστασης διαταραχών λόγου .
  • Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης όπου διοχετεύεται η φαντασία και η δημιουργικότητα των ωφελούμενων.  Σε καθημερινή βάση οι ωφελούμενοι  χωρίζονται σε ομάδες και βάσει των δυνατοτήτων τους συμμετέχουν στα εξής τμήματα : κηπουρικής, επεξεργασίας βοτάνων και αρωματικών φυτών, φυτικών και βιολογικών καλλυντικών, ζωγραφικής, κατασκευής χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών ειδών, κατασκευή ειδών δώρων αξιοποιώντας παράλληλα τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους. Για την προβολή των έργων των ωφελούμενων διοργανώνουμε εκθέσεις στο Κέντρο μας και στο περίπτερο του Π.Σ.Α.με.Α. στο κέντρο της πόλης, με στόχο να αναγνωριστούν οι δεξιότητες και ικανότητες τους από τους συμπολίτες καθώς και να αισθανθούν το συναίσθημα της προσφοράς και της δημιουργίας.
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη που παρέχεται από το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου. Πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες των μελών σχεδόν σε καθημερινή βάση όταν κριθεί απαραίτητο, ομάδες γονέων (ανά 15 ημέρες) για ενημέρωση και καθοδήγηση σε θέματα που συνδέονται με την αναπηρία. Επισκέψεις με εξειδικευμένη σύσταση σε σπίτια ωφελουμένων που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο του κέντρου.

Επιπλέον, διοργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης προς την κοινότητα : Η δραστηριότητα αυτή έχει διττό χαρακτήρα , τόσο την κοινωνικοποίηση των μελών όσο και τη γνωστοποίηση του έργου μας προς τα έξω . Συγκεκριμένα :

  • Συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις της κοινότητας ( αθλητικές, πολιτιστικές)
  • Διοργανώνουμε από μέρους μας εκδηλώσεις με τις οποίες προβάλλουμε τη λειτουργία μας στην κοινότητα

Τη μετακίνηση των μελών για τις άνω δραστηριότητες την αναλαμβάνει ο φορέα μας με ιδιόκτητα οχήματα, πούλμαν και μικρό Ι.Χ.

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 2271030388
Email: gefyra.psamea@gmail.com
Διεύθυνση Web: www.amea-chios.gr