ΘΕΜΑ: «ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙA ΤΑ ΑμεΑ»

ΘΕΜΑ: «ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙA  ΤΑ ΑμεΑ»

 

Σε κλίμα σύμπνοιας, ομοφωνίας και κατανόησης το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου υιοθέτησε τα αιτήματα από την τοποθέτηση της Προέδρου του ΠΣΑμεΑ και της ΠΟΑμεΑΒΑ σχετικά με τα προβλήματα των ΑμεΑ καθώς και των φορέων που τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση. Η απόφαση αυτή βάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σε νέες και σημαντικές ευθύνες.

Οι πάντες αναγνώρισαν ότι επί της ουσίας τίποτα δεν αλλάζει τη σκληρή πραγματικότητα για τα ΑμεΑ όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις όποιες παρεμβάσεις. Ότι έχουν ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες που δεν καλύπτονται.

Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε στα μέλη μας ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση, μιας και η ουσιαστική ανακούφιση των ΑμεΑ στην καθημερινότητα, στη δουλειά και τη ζωή θα περάσει μέσα από τις συμπληγάδες των πολιτικών «κόστους-ωφέλους», των «δημοσιονομικών ελέγχων» και γενικότερα της  αντιλαϊκής πολιτικής για την  αναπηρία και την υγεία και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Την πολιτική αυτή υλοποίησαν και υλοποιούν με διάφορες παραλλαγές όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν διαχρονικά και οι εκπρόσωποί τους σε Δήμους και Περιφέρειες.

Άλλωστε, στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν και πιο «ρεαλιστικές» φωνές και αποχρώσεις για το τι μπορεί να υλοποιηθεί από όσα ζητάμε, πότε, σε ποιο βαθμό και με πιο τρόπο.

Η όποια ανακούφιση για να είναι ουσιαστική και όχι χωρίς αντίκρισμα, προϋποθέτει τη δράση των ίδιων των ΑμεΑ και των οικογενειών μας με όλο το λαό, απέναντι σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια και εκεί θα κριθούν όλοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνουμε ότι μακριά από τους οργανωμένους αγώνες με τις οικογένειές μας και  τους φορείς του αναπηρικού και λαϊκού κινήματος, κρατάμε πάντα «μικρό καλάθι». Εκεί θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε ούτως ή άλλως με ένταση της αγωνιστικής δράσης.

Σας επισυνάπτουμε την εισήγηση.

 

Τα Δ.Σ.  του ΠΣΑμεΑ

 

και της ΠΟΑμεΑΒΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΟ -ΔΣ-ΑΜΕΑ-15-1-2021 ΠΣΑμεΑ

Τοποθέτηση ΠΣΑμεΑ & ΠΟΒΑ στη 1η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου

Leave a Comment