3 Δεκέμβρη 2023

Τα σωματεία ΑμεΑ και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Χίου, παίρνουν θέση και δηλώνουν για την 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ότι:

 

                Η 3η του Δεκέμβρη δεν είναι Γιορτή, είναι ημέρα διαμαρτυρίας και  

                                             Κοινωνικής Κριτικής.

 

Τα  Άτομα με Αναπηρία, και οι οικογένειές μας

  • Διεκδικούμε το Δικαίωμα στη Ζωή με Αξιοπρέπεια!
  • Απαιτούμε Σεβασμό στις αξίες της Αυτονομίας και της Ισότητας
  • Καταδικάζουμε την άνιση μεταχείριση και τις διακρίσεις σε όλες τους τις μορφές.

 

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι φορείς ΑμεΑ Χίου, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Ομήρειο και στην Πλατεία Πλαστήρα αντίστοιχα.

 

Σάββατο 2 του Δεκέμβρη:

 Α) Εθελοντική Αιμοδοσία ώρα 9π.μ. έως 13,30μμ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου.  ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ  Β. Αιγαίου και οι Φορείς Μέλη της. Συνδιοργανωτές: τα τμήματα αιμοδοσίας των Γενικών Νοσοκομείων Χίου, Λέσβου και Σάμου. Συμμετέχουν Κοινωνικοί, Πολιτιστικοί και Συνδικαλιστικοί Φορείς σε κάθε νησί.

Β) Θεατρική Παράσταση ώρα 7μμ.Συμμετέχουν το ΜΚΔΗΦ ΑμεΑ  « Η ΓΕΦΥΡΑ» του ΠΣΑμεΑ  με το έργο «Ίδιοι και Διαφορετικοί ζούμε μαζί», ο Σύλλογος φίλων Θεάτρου + Τέχνης Χίου “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ18” με αποσπάσματα από την βραβευμένη θεατρική παράσταση “Frida Kahlo…ΠΟΝΟΣ + ΠΑΘΟΣ” και η χορωδία του ΚΔΑΠΜΕΑ του Δ. Χίου. ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ

 

Κυριακή 3 του Δεκέμβρη: Συγκέντρωση στην Πλατεία Πλαστήρα ώρα 11πμ. Συνάντηση μελών σωματείων ΑμεΑ, συλλόγων γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ, μαθητών νεολαίων, πολιτών, για να περπατήσουμε στο Κέντρο της Πόλης και να εντοπίσουμε τα προσβάσιμα σημεία ( Κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, καταστήματα, πεζοδρόμια, πλατείες κλπ), απαραίτητη προϋπόθεση, για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα μας μιλήσουν για την προσβασιμότητα στο δικό τους σχολείο. Τοποθετήσεις συλλόγων ΑμεΑ για το μήνυμα της Ημέρας

Προσκαλούμε τα μέλη μας, τις οικογένειές μας, τους φίλους, τους εθελοντές και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας.

Παρακαλούμε τα Μ.Μ.Ε .να καλύψουν τις εκδηλώσεις μας

Δ.Τ. 3η Δεκέμβρη 2023