Απάντηση ΠΣΑμεΑ στον Δήμαρχο για το Μobi chair

 

Η πρόσφατη παρουσίαση τεσσάρων mobi chair από τη Δημοτική αρχή Χίου, αν και θετική, αποτελεί βήμα πίσω σε σχέση με την υπόσχεση για την τοποθέτηση νέων sea track στο νησί.

Φαίνεται και πάλι όμως ότι η επιλογή αυτή εδράζεται στην εξοικονόμηση χρημάτων αφού τα mobi chair είναι φθηνότερα από τα καταλληλότερα sea track. Το ζητούμενο όμως είναι αυτό που δίνει πραγματική ανάσα στις διάφορες ευπαθείς ομάδες.

Είναι γνωστό ότι ουσιαστική αυτονομία σε ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα, αποτελεί η τεχνολογία των sea track. Αλλιώς, κατά κανόνα στη χρήση Mobi Chair, χρειάζεται συνοδός όχι μόνο για να σπρώξει το mobi chair μέχρι τη θάλασσα αλλά και για να επιβλέπει μέσα στη θάλασσα ώστε να μην παρασυρθεί αυτός που το χρησιμοποιεί.

Η τοποθέτηση sea track, πέρα του μοναδικού που βρίσκεται στη Δασκαλόπετρα, αποτελούσε υπόσχεση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Όσοι κάνουν χρήση του sea track γνωρίζουν καλά ότι μπορούν να φθάσουν σε αυτό με αμαξίδιο και να κολυμπήσουν αυτόνομα. Κάτι τέτοιο θα είναι σχεδόν αδύνατο με τα mobi chair τα οποία κατά κύριο λόγο ωφελούν μορφές αναπηρίας με σχεδόν ολική αδυναμία κίνησης.

Διεκδικούμε με ευθύνη του Δήμου την πρόσληψη προσωπικού  – συνοδών στις παραλίες που θα τοποθετηθούν mobi chair. Διεκδικούμε την τοποθέτηση νέων sea track με ευθύνη του Δήμου και του κράτους όπου θα εξασφαλίζεται η σωστή συντήρησή τους.

Leave a Comment