Επίσκεψη στο 1ο Επαλ Χίου

          Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποίησε επίσκεψη στο 1ο Ε.Π.Α.Λ Χίου κατόπιν προσκλήσεως της κας Ευαγγελίας Αντωνίου, καθηγήτρια στο συγκεκριμένο σχολείο, σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη διαφορετικότητα.

         Η συζήτηση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, από τις 11:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ., σε αίθουσα διδασκαλίας καθώς και στον προαύλιο χώρο του σχολείου. 

         Οι συμμετέχοντες στο τέλος της συζήτησης είχαν την ευκαιρία να βγουν στο προαύλιο χώρο και να δοκιμάσουν να περπατήσουν με πατερίτσες ή να καθίσουν σε αναπηρικό αμαξίδιο, προσπαθώντας να έρθουν στη θέση των ατόμων με αναπηρία και να  προσεγγίσουν τα συναισθήματα τους, μέσω των συζήτησης, της κίνησης και της αλληλεπίδρασης.

         Η συζήτηση απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές της Α’ τάξης με ή χωρίς αναπηρία και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο καθηγητής πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ, Πολύκαρπος Σκαπινάκης, η Σοφία Μιχάλα πρόεδρος του συλλόγου και ο κύριος Πρώϊος Παντελής, επιστημονικός συνεργάτης και ψυχολόγος του ΠΣΑμεΑ.

         Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Κα Ευαγγελία Αντωνίου, όπως επίσης και τη Διεύθυνση του σχολείου για την ευαισθησία στο θέμα της διαφορετικότητας, την προθυμία και τη διάθεση για συνεργασία!

2022-11-08_Δελτίο Τύπου 1ο Επαλ Χίου

γυναικα σε αναπηρικο αμαξιδιο