αφίσα για ημερίδα με θέμα Σεξουαλική/Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία

Επιστημονική ημερίδα με θέμα την « Σεξουαλική/Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία»

αφίσα για ημερίδα με θέμα Σεξουαλική/Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία

Το «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «Η Γέφυρα» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο στον Οίκο Αγάπης, στο Νεχώρι. Στόχος του Κέντρου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση ίσων ευκαιριών. Το ΜΚΔΗΦ ΑμεΑ δημιουργήθηκε και λειτουργεί με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι δράσεις του Μ.Κ.Δ.Η.Φ. «Η ΓΕΦΥΡΑ», δεν περιορίζονται στο κλειστό πρόγραμμα που υλοποιείται εντός του Κέντρου, αλλά και η προς την κοινότητα προβολή του και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως επιστημονικές ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, με την συμμετοχή των μετεχόντων του προγράμματος και των εργαζομένων σε αυτό.

Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων διοργανώνουμε επιστημονική ημερίδα με θέμα την « Σεξουαλική/Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία».. Η εκδήλωση έχει σκοπό την ανοικτή συζήτηση ενός θέματος που θεωρείται «ταμπού» και στόχο την επιστημονική και βιωματική ανάλυσή του, δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν και πρέπει να έχουν δικαίωμα στην σεξουαλική και αναπαραγωγική ζωή και υγεία. Απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας για ενημέρωση και ωφελεί ιδιαίτερα τα Α. με Α. και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Η Χίος και η Περιφέρειά μας, κατ’ επέκταση, αποδεικνύουν την αποδοχή και την εξωστρέφεια σε θέματα που μέχρι σήμερα κρύβαμε «κάτω από το χαλί», ως μη κοινωνικά αποδεκτά!!

Η Εκδήλωση φιλοξενείται στο Κοινωφελές Ίδρυμα « ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ», το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 και ώρα 7 το απόγευμα.

Καλούμε τα άτομα με αναπηρία, τις οικογένειές μας, τους εργαζόμενους σε δομές που φιλοξενούν Α. με Α., τους κρατικούς λειτουργούς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να παρακολουθήσουν την ημερίδα, στην οποία έγκριτοι ομιλητές θα αναπτύξουν επιστημονικά το θέμα και θα συζητήσουν με άτομα με αναπηρία και γονείς το ιδιαίτερο αυτό θέμα που για πρώτη φορά θα συζητηθεί Δημόσια στη Χίο !!

Στους ενδιαφερόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις

Το Δ.Σ. του ΠΣΑμεΑ

& του ΜΚΔΗΦ ΑμεΑ

Το Δελτίο Τύπου σε μορφή pdf