ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

O Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία υποστηρίζει την Πανυγειονομική Απεργία που έχει εξαγγείλει το ΣΕΣΝΟΧ για την Τετάρτη 12 Ιουλίου και καλεί τα μέλη του και όλους τους φορείς ΑμεΑ να παραβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11πμ στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου Χίου, για συμπαράσταση και υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων

Αναδεικνύουμε τις ελλείψεις και τα προβλήματα στο νησί μας και καλούμε όλα τα Σωματεία των ΑμεΑ, νεφροπαθών, καρκινοπαθών, ΑμεΣΚΠ, Γονέων ΑμεΑ, κ.α., γενικότερα τους Φορείς του Δημοσίου και του Νοσοκομείου. Η Υγεία μας αφορά όλους !!ωτικού τομέα, να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12 Ιούλη 2023 στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου Χίου.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του αξονικού, μαγνητικού τομογράφου και μαστογράφου. Ενίσχυση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
  • Εξασφάλιση των θεραπειών και της τακτικής παρακολούθησης όλων των χρονίως πασχόντων. Πλήρη στελέχωση του Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ.) με όλο το απαραίτητο προσωπικό, όπως ειδικούς θεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ. Το ΚΕΦΙΑΠ της Χίου έχει καταληφθεί κατά τα ¾ με άλλες δομές και οι ειδικότητες που έφυγαν με απόσπαση δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ! Τα Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. είναι η μοναδική προνοιακή δομή στην οποία τα Α.μεΑ. θα έπρεπε να καταφεύγουν για θεραπείες.

Στελέχωση των ΚΕΠΑ, σύνδεση και συνεργασία on line με το κέντρο κοινότητας του Δήμου Χίου. Τα ΚΕΠΑ Χίου δεν έχουν ηλεκτρονικό σύστημα και ενοχλούνται που τηλεφωνούμε για να μάθουμε το πότε θα περάσουμε από ΚΕΠΑ.!!

  • Στελέχωση του νοσοκομείου Χίου με όλες τις ειδικότητες ιατρών όπως Ογκολόγο, ακτινολόγο, αιματολόγο, δεύτερο νευρολόγο, φυσίατρο, Παιδοψυχίατρο, οδοντίατρο και ορθοδοντικό. Στελέχωση της ΠΦΥ.
  • Γενναία χρηματοδότηση της Α’& Β’/θμιας Υγειονομικής Περίθαλψης. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς δωρεάν και υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων τεχνολογικών βοηθημάτων.

ΠΣΑμεΑ δράση για την Υγεία 12 Ιούλη 2023