Κάλεσμα στην Απεργία, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Κάλεσμα αγώνα του ΠΣΑμεΑ προς όλους τους φορείς αναπήρων και Υγείας της Χίου για τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 28/2/2024 στην Πλατεία Βουνακίου στις 11:00 π.μ. για Υγεία και ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.

 Επισυνάπτεται το πλαίσιο της ΠΟΑμεΑ ΒΑ, με βάση το οποίο κινητοποιούμαστε.

 Παίρνουμε μέρος και στηρίζουμε τη μεγάλη απεργία στις 28/2/2024 στη Χίο με βάση το κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου. Καλούμε τα Σωματεία μας στη Χίο, να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις και να συμμετέχουν.

Απαντάμε στις ανατριχιαστικές δηλώσεις του Υπ. Υγείας ότι: «δωρεάν Υγεία δεν υπάρχει», «τίποτα δεν είναι τσάμπα»! Δεν πάει άλλο! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απαντάμε με τους αγώνες μας, μαζί με όλο τον λαό για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, για να μην εξαρτάται η υγεία από την τσέπη του καθενός.

Μόνο τις τελευταίες 10 μέρες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα χαράτσια στη «δημόσια» Υγεία:

Πληρωμές ντροπή στα απογευματινά χειρουργεία από 300 ευρώ και να φτάνει τα 2.000 ευρώ!

Ανατιμήσεις σε εκατοντάδες σκευάσματα γενόσημων φαρμάκων που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας για τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας.

Εξαγγελίες για πληρωμή 1 έως 3 ευρώ στους ασθενείς για κάθε παραπεμπτικό σε εξετάσεις, ώστε πάλι να χρηματοδοτούνται ο διάφοροι διαγνωστικοί όμιλοι.

Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Χίου όπως στο ακτινολογικό, η παράδοση μέσω τηλε-διάγνωσης σε ιδιώτες στην Αθήνα, οι ελλείψεις γιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στη διάγνωση, είναι «καμπανάκι»! Τόσο για την αύξηση του κόστους στους ασθενείς όσο και για την επιστημονική επάρκεια των ακτινοδιαγνωστικών πράξεων, την επαρκή κάλυψη των ασθενών. Το ίδιο συμβαίνει και με τη χρόνια υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, των γνωστών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ κλπ.

Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα! Αυτό φαίνεται σήμερα σε όλη τη χώρα αλλά και στο νησί μας. Με βάση το πλαίσιο, κάθε Σωματείο μπορεί να αναπτύξει και τα ιδιαίτερα αιτήματά του.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Το ΔΣ

52 – Κάλεσμα στην Απεργία^J Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024